Fa dies que us vull parlar d’un conte que ens ha fascinat a casa. Els passats Reis, que com sempre ens porten cultura, art i molta lectura, ens van meravellar amb un nou conte d’Àlex Rovira i Francesc Miralles: “Contes per estimar-te millor” (Ed. Estrella Polar).

L’Àlex és empresari, conferenciant, escriptor, economista i consultor que creu en el poder transformador de la paraula, en l’empatia, la bondat, la voluntat, la responsabilitat, la generositat, la cooperació, el propòsit, la confiança, l’amabilitat i l’alegria. Com ell mateix diu: “Crec que en l’individual i en el col·lectiu hem de treballar per deixar un món millor als nostres fills: més net, més sa, més just (…) I crec que el que dóna, en essència, sentit a la vida és, estimar, crear i millorar el món que ens ha estat llegat.”

En Francesc és llicenciat en filologia alemanya i periodista especialitzat en psicologia i espiritualitat i músic.

Amb aquests ingredients i més les il·lustracions de Raquel Díaz Reguera us podeu imaginar que el resultat és una obra estimulant i magnífica per totes les edats, no? Contes per estimar-te millor és un recull de 35 adaptacions de contes tradicionals d’arreu del món que fascinen tant a petits com a grans, a través de la màgia continguda en les seves pàgines i les seves il·lustracions.

L’autoestima és l’eina més important amb què comptem per circular feliços per la muntanya russa de la vida. Les 35 històries que integren aquest llibre ensenyen a cultivar aquest poder des de la infantesa, despertant la imaginació, l’humor, la resiliència, l’amor i l’acceptació del que som.

A més inclou una guia de les 12 claus de l’autoestima en els nens. Un annex didàctic, més dirigit als pares, que permetrà donar als nostres fills el regal més preuat del món: la confiança en ells mateixos i en el seu futur, amor per ells mateixos i relacions sanes amb els altres. (El temps, l’amor incondicional, petites victòries, admiració amb fonament, afecte, no comparar…)

Cada petit conte ve acompanyat d’una petita reflexió que ens ajuda a treballar el conte amb els nostres fills. En aquesta part podem comentar el missatge, analitzar la història, reflexionar sobre vivències i situacions habituals, i sobretot fer pensar i créixer.

En resum, una fantàstica oportunitat de passar una bonica estona amb els nostres peques abans de dormir, incentivant la lectura i el pensament crític, i donant-los les eines necessàries per estimar-se millor i poder fer front a situacions de la manera més justa, respectuosa i fidels a si mateixos.

 

CatalanSpanish