Una manera senzilla d’escollir regals per a nens està basada en una forma de pensar i mirar la infància; fent de l’experiència un aprenentatge per a tots.

La premissa per seleccionar regals basada que “menys és més” i que els regals han de ser coses útils i alineades a les necessitats/gustos del nen i la nostra pròpia filosofia d’educar.

Partint d’aquesta base, procurem que els regals estiguin fonamentats en alguna o diverses d’aquestes accions:

DESCOBRIR. 

Selecció de jocs i joguines noves per a ells, diferents als quals tenen a casa per descobrir i estimular altres formes de jugar i ampliar la seva gamma de joc.

GAUDIR. 

Alguna cosa que realment els farà gaudir durant llarg temps i no sigui una il·lusió momentània.

LLEGIR. 

Els llibres han de ser un objecte de regal quotidià, preuat i desitjat. Tracta de triar una temàtica, estil o el llibre que més li agradi en aquest moment i encara no ho tingui.

APRENDRE. 

Tot joc, joguina, llibre… aporta un aprenentatge però també hi ha objectes educatius específics que a certes edats són interessants de tenir! I això ve determinat per l’interès del nen i el moment del desenvolupament en el qual es trobi. (Per exemple: lletres magnètiques per als nens que comencen a llegir, un rellotge de polsera, etc.)

COMPARTIR. 

Jocs i joguines que puguin ser compartits i gaudits entre amics i en família per generar moments de trobada i sociabilización.

 

Aquesta és la teoria interna que els adults ens sabem però…

Cadascun tenim unes necessitats diferents i solament podrem descobrir les seves necessitats mitjançant l’observació activa.

La diferència entre un material Montessori i una joguina és notable, però al mercat existeixen joguines, que sense ser Montessori, combinen molt bé amb l’aplicació d’aquesta pedagogia.

A continuació us faig una selecció de joguines per oferir-vos idees per als vostres petits seguint sempre aquestes 5 màximes:joguines
jocs i joguines

 

A internet trobareu post molt interessants sobre regals i joguines respectuoses, com per exemple alguns d’ells d’on hem extret aquesta informació:

www.tigriteando.com

www.rejuega.com

www.pequefelicidad.com