BasqueCatalanEnglishSpanish

Aquesta celebració va néixer als Estats Units de la gratitud d’una filla, Sonora Smart Dodd, cap al seu pare, un veterà de la guerra civil estatunidenc anomenat Henry Jackson Smart. L’esposa d’Henry va morir en donar a llum al seu sisè fill i ell va cuidar i va educar als seus fills sense ajuda i amb tot l’afecte del món en una granja de l’estat de Washington.

A Sonora Smart Dodd se li va ocórrer la idea de celebrar el Dia del Pare mentre escoltava un sermó del Dia de la Mare en 1909.

Hem pensat en una boníssima recepta per a preparar amb nens i regalar a pare aquest dia tan especial.

 

Ingredients

250 grams de mantega

250 grams de sucre

1 ou gran

2 cullerades d’essència de vainilla

500 grams de farina

1 polsim de sal (opcional si la nostra mantega és sense sal)

1 miqueta de llet (opcional si tenim problemes amb la consistència de la massa)

 

Com fem la massa?

Una vegada treta la mantega de la nevera (1 hora abans), la tallem en trossets petits i l’afegim al nostre robot de cuina. Comencem a batre a una velocitat mitjana-baixa. A poc a poc, anem afegint el sucre fins a aconseguir una massa homogènia. Després, afegim l’ou i ho barregem tot durant uns segons.

A continuació, afegim 1 cullerada i mitja de vainilla. Si la vainilla és concentrada n’hi ha prou amb tirar-li unes gotetes. Continuem barrejant.

Si la mantega que utilitzem és sense sal, haurem d’afegir un polsim al bol que tenim reservat amb la farina.

Amb l’ajuda d’una cullera anem incorporant la farina al preparat. Amb l’ajuda d’una espàtula, incorporem la massa que es va quedant per les vores del recipient a la massa.

Continuem batent fins a aconseguir que la nostra massa tingui una consistència elàstica, que no es pegui als dits quan la toquem i s’enlairi fàcilment de l’espàtula pastadora del robot de cuina.

Si la massa queda massa enganxosa, afegim més farina. Si la massa està seca, trencadissa, afegim llet i tornem a pastar fins a aconseguir la consistència indicada.

Una vegada que la nostra massa està preparada, la tallem en 4 trossos iguals i els emboliquem en film transparent. Després, els fiquem en el frigorífic durant 1 hora fins que la massa s’hagi endurit.

Tallem 2 trossos de paper vegetal de la mateixa grandària. Posem un tros de massa entre els 2 papers. Amb el corró estirem la massa. Ara, amb el tallador amb forma de corbata, pressionem sobre la massa.

Col·loquem en la nostra safata del forn les figures prèviament retallades.

Precalentems el forn a 180º, i les deixem aproximadament 8-9 minuts. Si és la primera vegada que les fas, convé estar pendent del forn. Ara només queda decorar les galetes amb glasa o royal icing.

Bon profit!

Artículos Relacionados