Pot ser tinguis dubtes sobre si ets l’única persona que necessita una talla més de sabata després de ser mare. O t’hagis vist la vulva i et sembli una autèntica desconeguda. Sí amiga… el cos canvia i es transforma amb l’embaràs i la lactància. Alguns d’aquests canvis físics són temporals, però altres transformacions físiques són per sempre, així que val més assumir-les amb alegria.

Aquí tens una petita recopilació dels canvis més curiosos que ningú t’explica:

2_ Hola Vulva! Ets tu? La mateixa?

No! Mai serà la mateixa. El color, el borrissol, la forma…

Les hormones, progesterona i similars, augmenten la pigmentació de la pell genital i d’altres zones del cos com els mugrons i la línea alba. Aquesta coloració sol desaparèixer amb el temps, però el color de la teva vulva pot no arribar a ser el mateix. A més també és normal que a la zona genital i a la línia alba augmenti el borrissol.

Respecte a la forma, notaràs els llavis majors i menors són més grans. Durant el part natural, la vagina ha d’estirar-se prou perquè el bebè pugui sortir i això provoca pèrdua de to muscular i d’elasticitat vaginal. Millorarà amb el temps, però mai tornarà a ser igual.

Si tens curiositat per veure com de diferents poden arribar a ser les vulves i comprovar que la teva és perfecta tal com és, et proposo que visitis @thevulvagallery de la il·lustradora Hilde Atalanta sobre el seu projecte “The Vulva Gallery” i la bellesa de vulves.

1_ Big foot… Una talla més de peu!

American Journal of Physical Medicine and Rehabilitation, indica que en fins en el 70% de les dones, els peus es tornen més amples i llargs després del primer embaràs. Encara que notables, aquests canvis no són molt cridaners en tots els casos, per la qual cosa moltes mares no tenen per què adonar-se.

Aquests canvis es deuen a una de les claus que permeten al cos de les dones albergar un ésser viu en creixement.

3_ On estan  els meus pits?

Després de donar a llum i deixar la lactància materna, els teus pits poden disminuir de grandària, fins i tot baixar una talla de la copa, i mentre més fills tinguis, més tenen a “enfonsar-se”. Però també poden créixer, així que no t’atabalis, estàs al 50-50.

3_Pets de mare…

Val, d’això no he trobat cap informació acadèmica, ni prova que ho evidenciï. Però en converses amb amigues us puc dir que el tema està més que assumit.

Les nostres conclusions han estat: “Els pets, gasos o flatulències tenen graus i diferents nivells d’intensitat. I hem comprovat que amb cada embaràs es puja de nivell. _Des de que sóc mare els meus pets sonen com els pets de la meva mare! _Cita textual durant la conversa… ;P

Doncs bé, tindria sentit, ja que el transit intestinal es redueix durant l’embaràs, els òrgans s’acomoden per deixar espai al teu bebè. Per tant, podria ser que la sonoritat es veiés influenciada, no creus?

Dels quilos de més, les estries, la incontinència i les varius ja es parla molt, però si tens algun canvi significatiu de què no hem parlat que vols compartir-ho, ens encantarà conèixer-ho.

Comparteix-ho!

CatalanSpanish