MOXILLES

Motxilles per anar a l’escola?

Temps de lectura: 2 minuts

Els consells o reganys als fills i als alumnes per com portar la motxilla són habituals i reiterants en moltes ocasions. Serà per les modes i per la falta de coneixement i consciència, però molt freqüentment veiem les motxilles molt carregades i mal ajustades, sobre columnes en creixement vulnerables a patir seqüeles. Doncs bé, aprofitarem l’ocasió per assessorar en aquest tema i ajudar-vos a escollir la motxilla més adequada en les properes rebaixes.

Per una banda, des de fa uns anys s’ha extès la moda de les motxilles amb rodes. A l’inici eren pocs els nens que les duien però avui dia segurament pensant que són una bona opció ja se’n veuen més. Resulta fàcil pensar que al no carregar el pes sobre l’esquena, aquesta no patirà però no és ben bé així. La posició asimètrica que suposa arrossegar una motxilla amb un braç genera compensacions a nivell biomecànic que són perjudicials. I a més, hem de pensar que a les escoles hi ha escales i els nens acaben agafant la motxilla de rodes sovint encara de pitjor forma. Si pensem en els carrets de la compra, temps enrere eren similars però ja fa anys es veuen els de 4 rodes que es duen davant com un cotxet de nadó. Doncs, amb les motxilles passa el mateix. Així que podríem dir que un carret de la compra seria una bona opció en casos extrems que no es pugui carregar el pes a l’esquena.

Però per la majoria el més encertat serà escollir una bona motxilla i sobretot graduar-la correctament.

Les motxilles han de tenir un suport a la base que permeti repartir bé la càrrega. A més, han de tenir un suport a l’esquena encoixinat i còmode. El material de les anses també és important, ja que si són estretes i dures provocaran més molèsties en la musculatura on es recolzen. Seria ideal que tinguessin subjecció a la pelvis com les motxilles de muntanya però en les escolars és més difícil trobar-ho, per això, almenys s’han de graduar a l’alçada adient perquè no quedin massa baixes i augmentin les corbes fisiològiques de la columna. El nen ha de poder mantenir la columna erecta i no flexionar el tronc cap endavant com molt sovint veiem.

Els errors més freqüents comencen per carregar de pes en excés les motxilles. Els nens no haurien de portar mai més d’un 15% del seu pes a l’esquena. Per això, sempre s’ha de revisar que no porti material innecessari. A més, si es col·loquen els llibres de més pes a la part més allunyada de la columna això augmenta encara més la càrrega. Òbviament, la motxilla s’ha de dur sempre de les dues anses i ajustar-les perquè quedi enganxada a l’esquena. Per això la mida és important, ja que sovint són massa grans per les esquenes dels nens i aleshores és impossible que s’ajustin bé. La part baixa de la motxilla no ha de recaure sobre els glutis, sinó sobre la part superior de la pelvis.

Ja veieu que són molts els aspectes a tenir en compte, davant de qualsevol dubte sempre podeu demanar assessorament al vostre fisioterapeuta.

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook

últims articles

Otitis infantil

Temps de lectura: 2 minuts L’otitis infantil: aquest estiu, més perillosa que mai Els nens, que han passat diverses setmanes tancats a les seves cases sense tot just contacte amb l’exterior, tindran aquest estiu més propensió a contreure malalties com

Llegeix més »
salut en acció

Setmana solidària “Salut en acció”

Temps de lectura: < 1 minut Professionals Sanitaris Solidaris del Camp de Tarragona s’uneixen per recaptar fons pel Banc d’Aliments Des d’avui dilluns 13 i fins al diumenge 19, els professionals sanitaris de les comarques de Tarragona s’uneixen en “SALUT EN

Llegeix més »

No t'ho perdis!

SORTIR
EN FAMÍLIA

Gaudeix en família de rutes, activitats i propostes a prop de casa.

DESCOMPTES
i PROMOCIONS

Els millors descomptes i campanyes dels nostres anunciants.

DIRECTORI
D'EMPRESES

Estàs buscant un servei? Utilitza el nostre directori.

Vols estar al dia?

Inscriu-te a la newsletter i descobreix les novetats

CatalanSpanish