lactapp
Temps de lectura: 3 minuts

Com tot la vida les coses no són blanques ni negres. I les mugroneres són el clar exemple del que un producte ben usat, en el moment adequat i de la mida adequada, pot ajudar a mantenir una lactància abocada al fracàs.

I per què serveixen les mugroneres? 

El reflex de succió està situat dins la cavitat oral de les criatures, just en el punt d’unió del paladar tou i el dur. A vegades si aquest punt no pot ser estimulat pel mugró, una mugronera que és més llarga pot aconseguir estimular la succió i facilitar una succió directe que sempre és millor que una lactància diferida (extraure llet i donar-la la criatura).

De fet, les situacions per fer ús de les mugroneres són:

  • Criatures prematures que tenen el reflex de succió immadur i els cal una mica d’ajuda per estimular el punt de succió i aconseguir una bona transferència de llet.
  • Nounats que una vegada passades unes de 8-12h després del part no s’han agafat ni una sola vegada al pit.
  • Criatures que han pres biberó i rebutgen el pit.
  • També en el cas de tel lingual curt, les mugroneres poden ser una mesura pal·liativa. A vegades la mugronera ofereix una millor prensió del pit i d’aquesta manera les criatures poden mamar de manera més eficaç i efectiva.

Cal, de totes maneres, valorar cada cas de manera individual abans d’optar per les mugroneres.

Una cosa que cal saber és que les marques que fabriquen mugroneres “bones” no només les fan d’una mida. I és que totes tenim una mida de peu diferent i és absurd pensar que totes podem encabir el peu en un 37. Per tant, de la mateixa manera cal cercar la nostra talla mugró i és que per defecte, quan anem a comprar-la us vendran la talla mitjana. Però no tots els mugrons són iguals i una mugronera d’una talla inadequada pot complicar-nos encara més la vida. Per tant, la primera norma si cal una mugronera és buscar la talla òptima.

No a totes les mares els cal una mugronera, diem això perquè hi ha molts mites amb els mugrons: el tens pla, no en tens, no serveix, massa gros, massa petit… i et diuen “posa’t una mugronera” i en fas cas, quan en realitat és molt possible que no us calgui. I és que les criatures poden aprendre a mamar d’un mugró pla o invertit sense necessitat de mugronera, això sí, cal començar amb bon peu i facilitar el contacte precoç i ser pacient. No patiu pel vostre mugró: tots serveixen per alletar.

Les mugroneres no solen funcionar en el cas de voler trampejar clivelles o dolor al pit. Tot i que s’evita una mica el contacte directe, no acostuma a ser suficient per calmar el dolor. 

I per què tenen tanta mala fama?

Fins ara es pensava que l’ús de mugroneres implicava la pèrdua de producció de llet. Per tant, eren un element a eliminar com abans millor. Ara sabem que si es fan servir mugroneres fines de silicona, de la mida òptima, es pot mantenir la producció sense cap mena d’afectació. I que moltes vegades les pèrdues de pes dels nens van lligades amb la seva dificultat de succió prèvia i no directament amb l’ús de les mugroneres. És molt important que un nen que fa servir mugronera mami de manera adequada: llavis evertits, boca molt oberta, nas i mentó tocant al pit…

Han de mamar talment com si no existís el plàstic, si tanquen massa la boca i agafen només la punta de la mugronera és quan podem tenir problemes i pot fer que el dolor que sent la mare pot augmentar.

Hem vist lactàncies prolongades amb mugronera, 8-24 mesos (i més) sense cap mena de problema. A les mares a vegades se’ls fa tediós estar pendent sempre d’un plàstic i la lactància se’ls pot fer feixuga. Però si accepten que han aconseguit una lactància plena amb mugronera tots i els petits inconvenients, la valoració final hauria de ser sempre positiva.

També hem pogut observar que amb una mica d’ajuda externa les criatures es “desmugronen” cap els 4-5 mesos. De cop ells mateixos són capaços d’agafar-se sense el plàstic i mamen de manera efectiva.

Per tant, si l’opció és lactància materna amb mugronera o lactància diferida o artificial, no hi ha dubte, la lactància amb mugronera guanya de golejada!

 

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook

últims articles

Otitis infantil

Temps de lectura: 2 minuts L’otitis infantil: aquest estiu, més perillosa que mai Els nens, que han passat diverses setmanes tancats a les seves cases sense tot just contacte amb l’exterior, tindran aquest estiu més propensió a contreure malalties com

Llegeix més »
salut en acció

Setmana solidària “Salut en acció”

Temps de lectura: < 1 minut Professionals Sanitaris Solidaris del Camp de Tarragona s’uneixen per recaptar fons pel Banc d’Aliments Des d’avui dilluns 13 i fins al diumenge 19, els professionals sanitaris de les comarques de Tarragona s’uneixen en “SALUT EN

Llegeix més »

No t'ho perdis!

SORTIR
EN FAMÍLIA

Gaudeix en família de rutes, activitats i propostes a prop de casa.

DESCOMPTES
i PROMOCIONS

Els millors descomptes i campanyes dels nostres anunciants.

DIRECTORI
D'EMPRESES

Estàs buscant un servei? Utilitza el nostre directori.

Vols estar al dia?

Inscriu-te a la newsletter i descobreix les novetats

CatalanSpanish