Durant aquest dies les famílies ens troben en una situació excepcional. Passar 24 hores en un espai tancat pot esdevenir tot un repte. És important tenir en compte quatre consells que us poden ajudar a tenir cura de la parella durant el confinament.

1. regaleu moments de solitud

Les 24 hores junts/es en un mateix espai poden arribar a ser aclaparadores per a moltes parelles. És important intentar buscar aquest delicat equilibri entre gaudir de moments compartits i tenir cura del benestar individual. Per això és útil (si podeu) distribuir-vos per la casa.

Per exemple si teletreballeu intenteu fer-ho en diferents estances de la casa Si teniu fills feu torns, però intenteu regalar espais d’assossec, desconnexió i tranquil·litat.

2. reviseu els rols i normes

Abans del confinament teníeu una forma de repartir les feines de la llar, que potser ara no té molt sentit: neteja, cuina, cura dels fills… Torneu a negociar qui s’ocupa de què perquè la quarantena sigui més suportable per als dos.

En aquests moments hi ha tasques molt valorades com baixar les escombraries o sortir a comprar. Alterneu aquestes obligacions per prendre una mica d’aire.

3. creeu moments especials

Durant un temps llarg haurem d’oblidar-nos de les escapades, els sopars fora de casa, les passejades.. Però no cal sortir de casa per compartir moments especials.

Potser és bon moment per cuinar una recepta especial, per veure una pel·lícula, jugar a algun joc picant o per a un llarg massatge. Busqueu la forma de seguir tenint espais d’intimitat.

4. cuideu la comunicació

Què et sembla si durant aquests dies et planteges parlar-li a la teva parella com li parlaries a un desconegut? A què em refereixo? Al fet que de vegades la confiança fa que no tinguem cura les formes sinó que fins i tot arribem a abandonar-les.

Cuida la comunicació amb la teva parella. Sigues amable, parla amb respecte, empatia i educació. Estem tots i totes en això i per tots i totes és dur i difícil.

5. Cuidem les emocions

L’alarma, la incredulitat, l’excepcionalitat, la incertesa, la por… són emocions molt intenses que estem vivint. I no tots i totes les gestionem igual.

És fàcil que en aquests dies ens emocionem amb més facilitat. No és ni estrany, ni preocupant. Si tens ganes de plorar, plora. Si tens ganes de parlar, parla. Si tens ganes de parlar menys, no parlis, però comunica a la teva parella com et sents. Si sents ràbia, desesperació, angoixa … No et castiguis per això. Doneu-vos l’espai que necessiteu per viure les emocions. I presteu atenció al que necessita la vostra parella per calmar la seva ansietat perquè potser no és el mateix que tu necessites.

 

 

Related Posts

CatalanSpanish