mums_protector_solar
Temps de lectura: 3 minuts

Prendre el sol és una activitat important per al nostre organisme. Del sol obtenim els subministraments de vitamina D. Aquesta vitamina aporta grans beneficis sobre la nostra salut.

La vitamina D és la responsable de permetre la correcta absorció de calci per als ossos, actua sobre el sistema immune i també és important per a la transmissió d’impulsos nerviosos.

La millor alternativa per a protegir la nostra pell enfront dels raigs solars és amb l’ús de Protecció Solar Natural amb filtres minerals com l’Òxid de Zinc, Diòxid de Titani, també l’Oli de Karanja (s’usa com a filtre encara que sempre en combinació amb els dos anteriors).

 

CREMES SOLARS NATURALS

Característiques

Els filtres minerals creen una capa impenetrable sobre la pell, evitant que els raigs solars penetrin en ella. La seva capa-mirall fa que els raigs rebotin i no afectin la dermis.

Les cremes solars ecològiques no produeixen al·lèrgies. Els filtres minerals queden dipositats sobre la pell protegint-la enfront d’agressions. No succeeix el mateix amb els filtres químics que sí que penetren en la pell per a protegir enfront dels raigs del sol, la qual cosa sol produir majors reaccions sobre la dermis per la seva incompatibilitat amb els ingredients químics.

Els protectors solars ecològics comencen a protegir des del mateix moment de la seva aplicació. En canvi els protectors solars químics després d’aplicar-los sobre la pell penetren en ella i realitzen un procés químic necessari perquè la seva funció protectora s’activi. Aquest procés té una durada de 20-30 mimuts per això s’ha d’esperar durant aquest temps per a estar protegits i exposar-se al sol.

Triem protecció solar natural?

Les Cremes Solars Naturals són la millor opció per a protegir-se del sol tant per a adults com per a nens. Cal ser conscients també de protegir el rostre, per ser la part més exposada diàriament amb una crema solar facial i protegir la delicada pell dels més petits amb una Crema solar bebès.

 

Les cremes solars bio estan formulades amb ingredients naturals, i són les substàncies vegetals les que major adaptabilitat amb la pell tenen. La seva composició és compatible amb la nostra dermis i per tant els cosmètics formulats amb ingredients naturals són més respectuosos amb la pell i amb les seves funcions bàsiques.

 

A més les formulacions vegetals de la cosmètica natural no inclouen tòxics ni químics ni ingredients que agredeixen la pell ni a l’organisme. Molts ingredients químics utilitzats en cosmètica convencional ressequen, irriten o produeixen al·lèrgies encara que no només això sinó que a més alguns com el cas dels disruptors endocrins són capaços fins i tot d’afectar sistemes molt importants del cos humà.

Cremes solars sense parabens

Els parabens són un grup de compostos químics utilitzats àmpliament en cosmètica per les seves grans qualitats antibacterianes i el seu baix cost.

Moltes marques convencionals van eliminar els parabens de les seves formulacions, encara que van substituir aquest ingredient per altres conservants químics al·lergògens. Per això cal tenir especial cura amb aquells cosmètics que s’anuncien ‘sense parabens’.

Cremes solars biodegradables

Un valor afegit de les cremes solars ecològiques és el seu respecte i protecció pel medi ambient. Les seves formulacions naturals permeten protegir la pell evitant agredir a la flora i fauna marina.

En el desenvolupament dels productes de cosmètica ecològica es té en compte la salut de les persones i a més la protecció del medi ambient. Es protegeix l’entorn amb processos productius respectuosos i amb fórmules que no contaminen els mars o rius, agredint amb això a les espècies marines.


Com distingir les cremes solars ecològiques?

 

La característica més important d’un protector solar bio són els seus filtres minerals. En el llistat INCI (Nomenclatura International d’Ingredients Cosmètics) del producte trobem Òxid de Zinc i Diòxid de Titani.

Per a diferenciar un solar ecològic del qual no ho és, una forma senzilla és amb les certificacions. Les certificacions ecològiques que s’adhereixen a les etiquetes garanteixen el contingut natural, així com l’absència de tòxics i químics.

 

Pot interessar-te Consells d’estiu a la platja o a la piscina

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook

últims articles

Otitis infantil

Temps de lectura: 2 minuts L’otitis infantil: aquest estiu, més perillosa que mai Els nens, que han passat diverses setmanes tancats a les seves cases sense tot just contacte amb l’exterior, tindran aquest estiu més propensió a contreure malalties com

Llegeix més »
salut en acció

Setmana solidària “Salut en acció”

Temps de lectura: < 1 minut Professionals Sanitaris Solidaris del Camp de Tarragona s’uneixen per recaptar fons pel Banc d’Aliments Des d’avui dilluns 13 i fins al diumenge 19, els professionals sanitaris de les comarques de Tarragona s’uneixen en “SALUT EN

Llegeix més »

No t'ho perdis!

SORTIR
EN FAMÍLIA

Gaudeix en família de rutes, activitats i propostes a prop de casa.

DESCOMPTES
i PROMOCIONS

Els millors descomptes i campanyes dels nostres anunciants.

DIRECTORI
D'EMPRESES

Estàs buscant un servei? Utilitza el nostre directori.

Vols estar al dia?

Inscriu-te a la newsletter i descobreix les novetats

CatalanSpanish