Reproducció assistida
Temps de lectura: 3 minuts

Reproducció assistida

Claus per arribar a ser mare.

Tot comença quan es decideix que es vol ser pare o mare, i es decideix “anar a buscar” un fill. El que ningú no s’espera és que aquesta decisió que per una gran majoria es dóna de forma natural, pugui significar el principi d’un camí que pot esdevenir massa llarg fins a fer realitat el somni de tenir un fill. De ben segur que no estem preparats per al fet que aconseguir l’embaràs desitjat pugui arribar a ser tan difícil. 

Aquí trobaràs algunes claus i respostes que t’ajudaran a què aquest camí sigui més planer. 

Perquè a mi?

Segur que és una de les primeres preguntes que et faràs o us fareu? Perquè m’ha tocat a mi? Has de saber que no ets l’única i que no has fet res malament perquè et trobis en aquesta situació. A Espanya, tres de cada 100 nens, neixen fruit de tractaments de reproducció assistida. Hi ha moltes dones o parelles que cada dia s’enfronten a un tractament per aconseguir tenir un fill.

 

Quan acudir a centre de reproducció assistida?

El consell professional és que, si després d’un any de tenir relacions sexuals i recerca activa de l’embaràs no ho hem aconseguit, s’acudeixi a un centre perquè un ginecòleg especialista pugui fer una anàlisi i a partir d’aquí, a través de les proves necessàries, pugui fer un diagnòstic. Aquest és el punt de partida, i és un dels més importants perquè un diagnòstic correcte és el principi de la garantia de què hi podrà haver grans possibilitats d’èxit.

 

Es pot incrementar la qualitat del semen?

Quin paper hi té l’home? Es calcula que aproximadament un 40% dels problemes de fertilitat son d’origen masculí, dels quals la gran majoria provenen de la dificultat en la producció d’espermatozoides o la seva mobilitat i morfologia. A priori, en molt pocs casos es pot donar un tractament que millori per si sol la producció espermàtica i cal en moltes ocasions, recórrer a tècniques de reproducció assistida. És important recordar que cal evitar l’exposició a tòxics ambientals com el tabac, alcohol i altres drogues o fàrmacs. Altres consells que podem tenir en compte són evitar l’exposició prolongada a temperatures elevades, radiacions electromagnètiques, pesticides, pol·lució, i sobretot, disminuir l’estrès. El sobrepès és un altre enemic i cal incorporar en l’alimentació l’àcid fòlic, el zinc, i antioxidants com el seleni, vitamines A, E, C I B12 present a les fruites i verdures.

Com afrontar el procés?

La millor manera per afrontar un tractament de reproducció és des de la tranquil·litat. Sabem que no és fàcil, però amb el suport de l’equip mèdic i de les persones de confiança s’ha d’aconseguir trobar el clima adequat perquè tot flueixi. Segur que l’única manera de saber com serà aquest procés és afrontant-lo, i no hi ha altra manera, però també et pot ajudar molt que altres persones que hi han passat t’ho expliquin. Si no tens ningú a l’abast, o no et ve de gust compartir la teva situació, pots acudir a llegir el llibre que s’ha publicat expressament per això. “Vull tenir un fill” és un recull d’històries on persones que han passat per un tractament de reproducció expliquen la seva vivència personal més íntima del que els hi ha suposat. El llibre el pots aconseguir gratuïtament demanant-lo a la Clínica de Reproducció Assistida i Diagnòstic Prenatal Embriogyn, o pots visitar la web www.experienciesreproduccioassistida.com. La lectura d’aquest llibre et pot ajudar, però si et cal algun altre tipus de suport, has de comptar amb els professionals del centre, i en concret amb l’àrea de psicologia que et donarà eines i recursos en l’àmbit emocional que t’ho faran més fàcil. Comptar amb aquest professional no és una debilitat sinó una oportunitat per viure-ho millor.

 

Quan és el millor moment per preservar la fertilitat per a les dones?

Abans dels 35-37 anys. A partir d’aquest moment el potencial reproductiu de la dona disminueix de forma considerable fisiològicament. La preservació de la fertilitat consisteix a posposar la maternitat (ja sigui per temes mèdics com per qüestions personals) a través de la conservació dels òvuls per ser utilitzats quan es decideixi ser mare. En els casos de pacients que requereixin un tractament oncològic, ja siguin dones o homes, es pot preservar la fertilitat mitjançant la criopreservació d’ovòcits o espermatozoides, abans del tractament de químio o radioteràpia. – Quines garanties d’èxit tinc en un tractament de reproducció? Pel que fa al pacient, cada persona, cada circumstància i cada cas és diferent, per tant, les garanties d’èxit també són diferents. Però també en funció del centre que s’escolleixi, les garanties són diferents: l’equip mèdic que diagnostica i acompanya en cada pas del procés, la professionalitat, l’empatia, i la tecnologia, faran que la combinació d’aquests elements ofereixin més probabilitats d’èxit. En concret Embriogyn, obté resultats en els seus tractaments que es troben per sobre de la mitjana espanyola en quan a resultats dels tractaments de fertilitat

www.embriogyn.com
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
0 0 vota
Qualificació de l'article
Subscriu-te
Notificar-ho
0 Comentaris
Respostes en línia
Veure tots els comentaris

últims articles

Otitis infantil

Temps de lectura: 2 minuts L’otitis infantil: aquest estiu, més perillosa que mai Els nens, que han passat diverses setmanes tancats a les seves cases sense tot just contacte amb l’exterior, tindran aquest estiu més propensió a contreure malalties com

Llegeix més »
salut en acció

Setmana solidària “Salut en acció”

Temps de lectura: < 1 minut Professionals Sanitaris Solidaris del Camp de Tarragona s’uneixen per recaptar fons pel Banc d’Aliments Des d’avui dilluns 13 i fins al diumenge 19, els professionals sanitaris de les comarques de Tarragona s’uneixen en “SALUT EN

Llegeix més »

No t'ho perdis!

SORTIR
EN FAMÍLIA

Gaudeix en família de rutes, activitats i propostes a prop de casa.

DESCOMPTES
i PROMOCIONS

Els millors descomptes i campanyes dels nostres anunciants.

DIRECTORI
D'EMPRESES

Estàs buscant un servei? Utilitza el nostre directori.

Vols estar al dia?

Inscriu-te a la newsletter i descobreix les novetats

CatalanSpanish
0
M'encanten els vostres pensaments, comenteu-ho.x
()
x