Amb el nou any ens plantegem un munt de propòsits, metes i canvis saludables… Normalment posterguem la visita al nostre físio i no ens fem les revisions pertinents.

Les disfuncions de sòl pelvià són diverses i presenten una alta prevalença en la població. Afecten tant dones com homes i, també, nens, i redueixen la qualitat de vida de les persones que les pateixen. Diferents situacions al llarg de la vida poden disminuir l’estat de salut del sòl pelvià: embaràs, part, menopausa, envelliment, cirurgies abdominopelvianes, alteracions neurològiques, traumatismes, etc.

La Fisioteràpia del sòl pelvià té interès tant en l’àmbit de la prevenció com en el del tractament. Actualment diverses guies de pràctica clínica proposen la Fisioteràpia com a primera línia de tractament en les diferents disfuncions ginecològiques, urològiques, obstètriques i coloproctològiques.

L’embaràs i el part vaginal són els factors de risc més importants per a patir alteracions del sòl pèlvic, especialment incontinència d’orina i el prolapse (caiguda de la bufeta i de l’úter). Un altre problema afegit, és l’eixamplament de les parets de la vagina.

La valoració del sòl pelvià és una de les eines bàsiques per garantir-te una vida saludable en el futur.  Amb el següent test podràs valorar per tu mateixa si necessites fer recuperació de la musculatura pèlvica.

 

Related Posts