SOL_PELVIC

TEST: l‘estat de salut del teu sòl pèlvic

Temps de lectura: < 1 minut

Amb el nou any ens plantegem un munt de propòsits, metes i canvis saludables… Normalment posterguem la visita al nostre físio i no ens fem les revisions pertinents.

Les disfuncions de sòl pelvià són diverses i presenten una alta prevalença en la població. Afecten tant dones com homes i, també, nens, i redueixen la qualitat de vida de les persones que les pateixen. Diferents situacions al llarg de la vida poden disminuir l’estat de salut del sòl pelvià: embaràs, part, menopausa, envelliment, cirurgies abdominopelvianes, alteracions neurològiques, traumatismes, etc.

La Fisioteràpia del sòl pelvià té interès tant en l’àmbit de la prevenció com en el del tractament. Actualment diverses guies de pràctica clínica proposen la Fisioteràpia com a primera línia de tractament en les diferents disfuncions ginecològiques, urològiques, obstètriques i coloproctològiques.

L’embaràs i el part vaginal són els factors de risc més importants per a patir alteracions del sòl pèlvic, especialment incontinència d’orina i el prolapse (caiguda de la bufeta i de l’úter). Un altre problema afegit, és l’eixamplament de les parets de la vagina.

La valoració del sòl pelvià és una de les eines bàsiques per garantir-te una vida saludable en el futur.  Amb el següent test podràs valorar per tu mateixa si necessites fer recuperació de la musculatura pèlvica.

 

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook

últims articles

Otitis infantil

Temps de lectura: 2 minuts L’otitis infantil: aquest estiu, més perillosa que mai Els nens, que han passat diverses setmanes tancats a les seves cases sense tot just contacte amb l’exterior, tindran aquest estiu més propensió a contreure malalties com

Llegeix més »
salut en acció

Setmana solidària “Salut en acció”

Temps de lectura: < 1 minut Professionals Sanitaris Solidaris del Camp de Tarragona s’uneixen per recaptar fons pel Banc d’Aliments Des d’avui dilluns 13 i fins al diumenge 19, els professionals sanitaris de les comarques de Tarragona s’uneixen en “SALUT EN

Llegeix més »

No t'ho perdis!

SORTIR
EN FAMÍLIA

Gaudeix en família de rutes, activitats i propostes a prop de casa.

DESCOMPTES
i PROMOCIONS

Els millors descomptes i campanyes dels nostres anunciants.

DIRECTORI
D'EMPRESES

Estàs buscant un servei? Utilitza el nostre directori.

Vols estar al dia?

Inscriu-te a la newsletter i descobreix les novetats

CatalanSpanish